QR Code gebruik meten

Hoe vaak worden QR Codes gescand?

Een QR Code inzetten is natuurlijk leuk, maar hoe vaak wordt een QR Code gescand? Waardevolle informatie natuurlijk. Hoe kunt u anders het succes van een QR Code campagne bepalen als u het gebruik niet kunt meten?

Een QR Code is standaard niet voorzien van de mogelijkheid het aantal scans te meten. Als u een QR Code naar een webadres laat verwijzen (bij voorkeur natuurlijk een mobiele website) dan kunt u in uw statistieken natuurlijk wel zien hoeveel mensen zijn langsgekomen, maar dat wil niet zeggen dat een gelijk aantal uw QR Code gescand heeft.

Aantal scans wel meetbaar met QR Codes van QR Panel Pro

Met QR Codes van QR Panel Pro zijn gelukkig wel het aantal scans in te zien. Zelfs op welke dagen/tijden en met welk type mobiele telefoon de mensen uw QR Codes scannen. Zo kunt u verschillende QR Codes inzetten en zien of een QR Code in een advertentie die u in Groningen verspreidt misschien wel vaker gescand wordt dan een QR Code in een zelfde advertentie die u in Maastricht verspreidt.

Wij meten voor u het aantal scans, het type telefoon en de dagen/tijden van uw QR Codes. Dat is mede de kracht van QR Panel Pro en een cruciaal onderdeel als u QR Codes als bedrijf inzet.